Abart Mantolama

MANTOLAMA SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ HANGİLERİDİR?

MANTOLAMA SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ HANGİLERİDİR?
MANTOLAMA SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ HANGİLERİDİR?

MANTOLAMA SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ HANGİLERİDİR?

ISI YALITIM LEVHALARI
EPS (Expanded Polistren) ve taş yünü ısı yalıtım levhaları mantolamada en yaygın kullanılan levhalardır. XPS (Extrude Polistren) diğer bir ısı yalıtım levhasıdır ve dış cephelerde daha az tercih edilmektedir.

Expanded Polistren (Genleştirilmiş Polistren) levhalar bünyesinde %98 oranında hava barındırmaktadır. Özel tekniklerle üretilmişlerdir. En iyi ısı yalıtım performansına sahip mantolama malzemesidir. Diğer avantajları sayesinde; ekonomik olması, hafif olması, su ve nemden etkilenmemesi, boyutsal kararlılığı ve süresiz kullanım ömrü olması en çok tercih edilen yalıtım levhasıdır.

MANTOLAMA SİSTEMİNİN BİLEŞENLERİ HANGİLERİDİR?

Isı yalıtımı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği için kullanılan yaygın bir malzemedir. Volkanik kayaçlarda bulunan minerallerin çok yüksek sıcaklıklarda eritilmesi ile elde edilir ve lifli yapıdadır. Fiziksel özellikleri sayesinde formunda bozulma oluşmaz, sıcaklık ve nem değişimlerinden etkilenmez.

Alüminyum esaslı profil malzemeleridir. Yalıtım levhalarının düzgün döşenebilmesi için referans noktası oluşturur. Mantolama sistemini darbelerden korumak amacıyla kullanılır.

Mantolama sisteminin zarar görmesi muhtemel yerleri olan, bina köşelerinde kullanılan koruyucu bir malzemedir. Mantolamanın sağlamlığını artırarak düzgün ve dayanıklı yüzey oluşturmak için kullanılır.

Kuvvetli rüzgâr gibi meteorolojik etkenlerin oluşturacağı vakum etkisi mantolama dübelinin yanlış veya eksik kullanımında yalıtım malzemelerinin duvar yüzeyine tutunmasını engelleyebilir. Önemli bir mekanik tespit elemanıdır. Metrekareye 6 adet dübel kullanımı, doğru yapılan bir mantolama işleminde standardın sağlanması için gereklidir.

Çimento esaslı, yüksek performanslı, esnek yapıda ve yüksek sabitleme özelliğine sahip, yalıtım levhalarının dış duvar yüzeyine yapıştırılması için özel olarak üretilmiş polimer katkılı malzemelerdir.

Yalıtım levhalarının korunması amacıyla üzerine uygulanan, özel olarak üretilmiş sıva harçlardır. Çimento esaslı, polimer katkılı, yüksek performanslı, esnek yapıdadır.

Gözenekli ve elyaf içerikli bir malzemedir. Mantolama uygulaması esnasında yüzey gerilimlerine bağlı olarak oluşabilecek sıva çatlamalarını engellemek ve yüzey dayanıklılığı artırmak için kullanılır.

Boya öncesi kullanılır. Son kat dekoratif cephe kaplama malzemesidir. Polimer katkılı, tek bileşenlidir. 2 mm mineral tane dokulu ve beyaz çimento esaslıdır.

Merhaba, Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?